Dijkveer
Mijn Boek Bijna dichtbij bevat drie verhalen van samen 270 blz. en is te koop voor € Het oudste verhaal, de waarnemer, is geschreven met als achtergrond de Chinese sterrenkunde tijdens het begin van de oostelijke Han, ongeveer aan het eind van de eerste eeuw. Getracht is zo goed mogelijk de juiste stand van zaken in de genoemde periode weer te geven. Dit geldt zowel voor de feitelijke kennis van het zichtbare heelal als voor het filosofisch gedachtengoed. Toch gaat deze niet op waarheid berustende geschiedenis eerder over wetenschappelijke integriteit dan over de sterrenkunde. Han Ding die gedwongen wordt in het duister te leven neemt waar wat voor anderen nog eeuwen onzichtbaar zal blijven. Bij dit verhaal is een korte toelichting geschreven over de stand van de sterrenkunde in die tijd. 

Teleurstelling blijft vaak beter bij dan een succesje, daarom was het misschien toch allemaal begonnen tussen de nog na druipende slangen die te drogen hingen in de toren van de plaatselijke brandweer. Zo begint het tweede verhaal. Hierin staan twee eenzame torens centraal. Ze zijn eeuwen geleden aan de rand van de oceaan gebouwd en hadden een nu onbegrijpelijk geworden functie. Tijdens een verkeerd aflopende expeditie treedt één toren weer in werking. 

De zet in het midden is het derde verhaal. Een schuur met een wolk van ledjes erin is ontsproten aan het brein van Jovert. Hij meent het midden van het universum berekend te hebben en gaat het op locatie afwachten als dat langs de aarde komt. Onbedoeld gaat om hem heen alles mis. Heeft Yamakawa, zittend naast zijn papieren draak Mizuchi hier de hand in? 
Wie onderzoek doet, waarnaar dan ook, zal het gevoel kennen. Je bent Bijna Dichtbij, dus je bent er nog niet maar misschien iets later wel, al kom je dan niet waar je hoopte te komen maar hoogstens bij iets dat er op lijkt. Die vertwijfeling is het wat deze drie verhalen verbindt.

De afbeelding hieronder is een link naar meer informatie. 
contact en commentaar:
dijkveer.pub@zeelandnet.nl